Yeah Baby! Knusing av pers i går :-)

Okei, okei.. Så er det vel selvskryt, men dette må med. Og det er jo tross alt min blogg! :D

I går stakk jeg på SATS, Bislett for å gjøre en av mine yndlingsøvelser når det gjelder innendørstrening, nemlig å prøve å slå min egen personlige rekord på 10.000-meter på tredemølle. Det var over en uke siden jeg hadde løpt sist, og halsen var litt sår etter den tørre luften under Velodromsyklingen i Polen. Hva vet jeg, kanskje disse to momentene med løpepause og hardkjør på sirkulasjonssystemet faktisk slo positivt ut.

I alle fall: Jeg knuste (som i K N U S T E) min forrige personlige rekord på denne distansen på tredemølle. Ny tid er 42.41 mot tidligere 45.11. Dette er såpass stor forbedring på 3 ukers tid at det er vanskelig å peke på hva grunnen kan være. Jeg får bare være glad til og håpe på at det er teknikken som har blitt vanvittig mye bedre, og ikke at det er SATS sine tredemøller har klikka ;-)

Jeg løper for øvrig på ett år gamle og ganske tunge Asics Kayano. Med nye konkurransesko, enda bedre teknikk, 5 kilo lavere kroppsvekt og bedre fysisk form til sommeren ser jeg for meg å kunne løpe på under 37 minutter utendørs på denne distansen. Jeg har jo tross alt nå klart å kutte mer enn 2,5 minutter på bare 3 uker i vinterhalvåret. Det er lov å håpe i alle fall :D

, , , , , , , , , , ,

3 Responses to Yeah Baby! Knusing av pers i går :-)

  1. Martin 11/02/2012 at 0:01 #

    ok.. nå skulle jeg bare inn og sjekke om du hadde skrevet oppdatering på Bislett 24-timers enda, men la merke til dette innlegget. Og tilfeldigvis så løp jeg 10k på tredemølle etter jobb i dag (på 42:10). Har egentlig aldri trent så mye løp før som jeg har gjort i vinter og spørsmålet da (når jeg ser tidene dine over) – løper man da 10k fortere utendørs? Mitt inntrykk på kortere distanser er at tiden på mølle og utendørs er ganske sammenlignbare. Hva tror du?

  2. Marius 11/02/2012 at 16:02 #

    Jeg antar du kan ha rett når det gjelder kortere distanser. Altså <3000 meter. Men når det gjelder lengre, så løper jeg mye fortere utendørs i alle fall. Jeg blir rett og slett overopphetet innendørs på mølle. Må ha litt naturlig kjøling av fartsvinden ;-)

  3. Martin 11/02/2012 at 17:57 #

    hmm.. ja tror kanskje det stemmer – skal være med på Sentrumsløpet for første gang om et par måneder og har ikke tallfestet ambisjonsnivået enda.. men kanskje rundt 40 burde være mulig. nybegynner i løpeskoa :-)

Legg igjen en kommentar