Vårsteming og utetrening!

Denne uken har jeg kjent på vårfølelsen opp til flere ganger, og det er rett og slett herlig!

Jeg kan fint løpe inne på mølla eller tvinge meg framover i kuling, slaps og regn på isete underlag. Men det er ikke noen tvil om at det merkes på humøret at det nærmer seg vår :-)

Jeg har ikke trent så innmari mye eller hardt siden siste konkurranse, men jeg har klart å bevare formen og å holde meg skadefri. Tredemølla forteller dessuten at jeg faktisk har klart å forbedre 10-kilometertiden min, på tross at jeg er et par-tre kilo tyngre enn konkurranseform. Denne framgangen må testes ute og «in real life» om ikke så alt for lenge.

Legger ut litt diverse fra begynnelsen av treningsuken, hvor jeg har benyttet meg av det fine været så godt jeg kan.

Mandag hadde jeg en mistanke om at «asfaltrunden min» på 29 km var bar. Jeg snørte opp mine godt brukte Adidas Energy Boost og la i vei. Startet i drøyt raskt tempo, og roet ganske fort ned. Dette er tross alt første skikkelige asfaltløping på lang tid. Og 29 kilometer er nå 29 kilometer… Greit å ikke risikere noen skader helt i begynnelsen av sesongen. 4.44/km ble snittfarta.

12 km ute i årets første asfaltrunde. Bare 16 km igjen :-) #mkjno #kondisno #løping #running #runners #yderst

Et bilde publisert av Marius Jørgensen (@marius.jorgensen)

Tirsdag løp jeg opp til fjellet Vetten, som jeg er så heldig å ha i nabolaget. Fjellet er 467 meter høyt.

Jeg hadde med meg hunden vår, Akira. Rett før vi nådde toppen seilet en diger ørn inn over hodene våre, og jeg fikk filmet litt av den nysgjerrige ørnen.

På vei nedover kom Line, min samboer, oss i møte, og vi jogget sammen ned til bilen alle tre. Good times!

 

 

Onsdag startet jeg dagen med en kaffe og en kort jogg med bikkja i nærmiljøet. Kun 4,2 kilometer i lusefart. Jeg har planer om å gjennomføre endel korte og rolige økter før frokost framover. Grunnen er ganske enkelt fordi det er en herlig start på dagen så lenge været holder, og det er gunstig for forbrenningen å bevege seg litt når karbolagrene er små eller mer eller mindre tomme. Et enkelt triks for å komme seg ned i konkurransevekt altså. Avslutt gjerne siste inntak av næring dagen før relativt tidlig på kvelden, slik at «fasteperioden» blir på endel timer i forkant av «fettforbrenningstrimmen».

Turningpoint on my short morning run. #mkjno #kondisno #trailrunning #running #løping #vesterålen

En video publisert av Marius Jørgensen (@marius.jorgensen)

Har vi Norges beste utsikt her i Bø i Vesterålen? Lofotveggen i det fjerne. Strålende morgen! Akira med på morgentur

På onsdagens ettermiddag tok jeg med meg bikkja igjen opp et bratt fjell jeg ikke har sjekket opp hva heter enda. Foten av dette fjellet ligger bare 10 minutters kjøring fra huset. Det er knapt løpbart på grunn av stigningsprosenten, men jeg klarte å beholde et slags joggesteg hele veien likevel. Pulsen var ikke spesielt høy, og det gikk egentlig greit denne dagen. Jeg brukte vel cirka 28 minutter opp. Dette er en av fordelene med å være i relativt grei løpe- og oppoverbakkeform. Man får oppleve mye fjell, utsikter og natur. På toppen gjorde Akira sine pussigheter(se video), mens jeg nøt utsikten og prøvde samtidig å holde kontroll på at hun ikke havnet ut på et stup til høyre eller venstre :-)

 

 

Traildog Akira doing traildog stuff #traildog #trailrunning #mkjno #yderst #kondisno #løping #running #norway En video publisert av Marius Jørgensen (@marius.jorgensen)

Klikk på bildene for større versjon :-)

Nå melder YR om kuling og nedbør framover noen dager, men jeg har fått en god forsmak av våren. Herlige dager! :-)

, , , , , , , ,

Ingen kommentarer enda. Skriv en da!

Legg igjen en kommentar