Sognsvann Rundt Medsols

Sognsvann Rundt Medsols er et ukentlig løp i sommerhalvåret. Som navnet tilsier, går det rundt Sognsvann og med sola, eller klokka om du vil :-)

Dette løpet ble startet av initiativtagerne Heming Leira og Runar Gilberg så langt tilbake som i 2001, da første gang med 3 deltakere til start. Nå er det ikke uvanlig at antall deltakere overstiger 200.

Opplegget er at hver onsdag klokken 18.00 starter løpet fra like nedenfor parkeringen/kiosken på Sognsvann. Det hele er ganske, for å ikke si, veldig så uformelt. Man velger selv om man vil løpe 1, 2 eller 3 runder. Fra ut i august og i september kan man også velge å løpe både 5 og 6 runder, supert for de som er under oppkjøring til Oslo Maraton(altså meg :D).

For å delta melder du deg på via Sognsvann Rundt Medsols hjemmeside.

Løpet følger stien som til enhver tid er nærmest vannet(løypekart finner du her). 1 runde rundt Sognsvann er på 3258 meter. Altså blir totallengden på løpet slik:

1 runde er 3258 meter
2 runder er 6516 meter
3 runder er 9774 meter
4 runder er 13032 meter
5 runder er 16290 meter

Sognsvann Rundt Medsols har sin egen gruppe på Facebook.

Min debut i dette artige mosjonsløpet var i dag, onsdag 04.08.2010. Jeg klemte like så gjerne til å kjøpte min egen tidtagerbrikke først som sist. Den koster 550 kroner. Med en slik en så kan man delta på så mange løp man vil i tre hele år. I tillegg får du fri deltakelse i diverse andre løp i Osloområdet(se Sognsvann Rundt Medsols hjemmeside for mer informasjon). Egen brikke gjør også at du ikke trenger å melde deg på til hvert enkelt onsdagsløp. Det er bare å stille til start og løpe ønsket antall runder rundt Sognsvann. Tidene registreres ved målgang og alle resultater lagres på Emit sine sider, og kan også leses her.

Sognsvann Rundt Medsols

Sognsvann Rundt Medsols er et uformelt mosjonsløp med masse godt humør!

Emit holder orden på alle resultater og du kan følge din egen utvikling over tid. Personlige rekorder og sesongbeste merkes tydelig med smilemenner :D

Etter lite (les: ingen) trening i ferien, full av dårlig samvittighet, gikk jeg for 3 runder i min første deltagelse i dette løpet. Garantert ikke særlig smart med tanke på førstkommende lørdags deltagelse i det for meg svært viktige Grenserittet. Uansett.. Starten på Sognsvann Rundt Medsols går i puljer for å ikke skape for mye trengsel, og for å unngå å skremme vettet av andre som benytter seg av det fantastiske naturområdet rundt Sognsvann. Jeg startet i pulje tre eller fire. De første hundre meterne brukte jeg på å legge bak meg endel svakere løpere som startet i samme pulje, og prøvde samtidig å finne en rygg jeg kunne følge og bruke som hare. Jeg fikk ganske snart øye på en ung mann med teksten «Råskinnet» bak på skjorta omlag 75 meter foran meg. Det må da være en god rygg å ligge bak tenkte jeg, og jobbet meg opp til han før vi var halvveis på første runde.

Tempoet var lenge midt i blinken, men etter et par kilometer i ryggen på nevnte råskinn ble vi passert av en sterkere løper. Råskinnet bestemte seg for å prøve å følge løperen og la seg i rygg. Jeg fant det smartest å slippe gutta ettersom det var over halvannen runde igjen, og erfaringsmessig så går jeg fort på en smell i slutten av løpeturen om jeg maler på for hardt i en periode.

Etterhvert blir det færre og færre løpere med tidsbrikke å se rundt Sognsvann ettersom mange løper én eller to runder. Særlig jentene gir seg etter én runde framgår det av resultatlistene. Pussig. Når jeg først er inne på dette med jenter… Jeg er kanskje gammeldags sånn sett, men jeg rett og slett hater å bli slått av jenter(eller.. jeg er ikke så glad i å bli slått av noen som helst egentlig :P)! Sånn sett er dette løpet en smule frustrerende. Særlig på runde to ble jeg litt uggen i hue av at en jente spurtet forbi meg like før hennes målpassering, men jeg er stolt av at jeg klarte å dy meg fra å øke farten og konsentrere meg om min egen trerunder.

Nå da runde tre var i gang tok jeg faktisk igjen tidligere nevnte råskinn, som tydligvis hadde gått på samme overmotsmell som jeg ofte gjør selv. Jeg passerte han, og la han etterhvert en god del meter bak meg. Opptur! Når jeg leser resultatlistene nå i ettertid så må jeg nok innrømme at humøret ble noget dempet av å se to mann på godt og vel 50 over meg på listen. Men på den andre siden; Kan de, så kan jeg. Ikke noe å grue seg til å bli eldre med andre ord, kondisjonsidrett kan man drive med svært lenge på ganske høyt nivå :-)

Min tid i debutdeltakelsen ble 43.22, hvilket plasserer meg i nederste halvdel av resultatlista for de som løp tre runder. Men akkurat det betyr ikke så mye for meg enda. Jeg kan med mine omlag ti jogge- og løpeturer ikke akkurat kalle meg en erfaren løper, og etter akkurat ha avviklet en sløv ferie hvor jeg dessverre klarte å legge på meg to kilo, kan jeg vel ikke forvente bedre. I forhold til deltakelse i Oslo Maraton, så ser jeg selvfølgelig at jeg helst skulle klart ned mot 39 minutter på Sognsvann Rundt Medsols trerunders, men det tror jeg blir å drømme. Jeg beholder drømmen, men skal være svært fornøyd om jeg klarer å komme under 41 minutter.

Runder av med å si at om du er ute etter et uformelt løp med masse hyggelige folk og god stemning, da er Sognsvann Rundt Medsols noe for deg! I alle fall om du bor i Oslo ;-)

[mappress]

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer enda. Skriv en da!

Legg igjen en kommentar