Tacx Fortius Multiplayer og klart for Rulletour!

Yes! Da hadde man endelig somla seg til å rigge opp rulla i stua for vinteren(noen fordeler skal man ha som singel ;-)).

Nå er det nok av sykling med langbukser, hjelmlue, ullsokker og superundertøy for i år! Utesyklingen er bokstavelig talt lagt på is. Så utenom spinning på Sats med Rye Expressen og Tempoen, så er det først og fremst rulla som skal sørge for at sykkelformen holder seg over vinteren.

Tacx Fortius Multiplayer

Tacx Fortius Multiplayer

Jeg bruker Tacx Fortius Multiplayer for at rullesyklingen skal bli minst mulig kjedelig. Faktisk syns jeg det er ganske så morsomt! Denne rulla er datastyrt og har en ganske kraftig motorbrems som simulerer terrenget som jeg til enhver tid ser på skjermen. Jeg kan bruke virtuelle sykkelruter, diverse ferdiglagede intervaller, lage egne intervaller eller bruke ekte video hvor man får motstand på akkurat samme måte som man får på landeveien. For å krydre det hele ytterligere og holde konkurranseiveren ved like, så deltar jeg i de etappene i Rulletouren som ellers passer inn i treningsprogrammet mitt. I Rulltouren er det alltid tett kniving og ganske utfordrende å henge sånn høvelig med :D

Ved rolige rulleøkter setter jeg på tv eller finner fram en film jeg har tatt opp men ikke rukket tidligere. Ved harde intervaller foretrekker jeg heller musikk.

Selv om Tacx Fortius sin multiplayer ikke kan sies å ha verdens mest smidige software, så anbefaler jeg rulla for de som trenger litt ekstra motivasjon for å holde ut innesyklingen på vinterstid. Men bare for å ha det nevnt; Skulle jeg kjøpt ny rulle nå, så hadde jeg sannsynligvis røket på en Computrainer istendenfor. Den koster langt mer, men takler mer watt og har noen interessante analysemuligheter som Tacx Fortius ikke har. Er man helt avhengig av en rulle som virkelig tåler mye watt (over 1500) og skal trene på spurter fra stillestående eller lav fart, så bør man kanskje heller vurdere en Velotron igjen. Så var det sagt i alle fall :-)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer enda. Skriv en da!

Legg igjen en kommentar