Restitusjonstriks for skjøre løpebein

I fjor fant jeg ut at jeg skulle løpe Rye-løpet helt uten grunnlag. Det endte med at jeg kom i mål med kramper 5 forskjellige plasser, og dagene etter løpet var helt forferdelige å komme igjennom. I vinter våget jeg igjen å ta tak i løp, og begynte jeg så smått å løpe på tredemølla på Elixia. Foruten nevnte Rye-løp har jeg ikke løpt på omlag 20 år, og aldri lenger enn 2 kilometer.

Løpingen på mølla på Elixia gikk etterhvert ganske greit. Jeg bygget meg opp til 5 kilometer gikk helt fint uten de store plagene dagene etter. Men når sykkelsesongen tok til i mars/april, ble løpeskoene lagt bort, og fram til og med 26. juni så løp jeg vel kanskje 3 ganger totalt…

Greit nok siden jeg er syklist. Hadde det ikke vært for ett lite problem… Jeg meldte meg av en eller annen grunn på Oslo Maraton i vinter :D Så etter siste satsningsritt med Rye-Tempoen var unnagjort har jeg begynt å løpe litt. Kjøpte meg sågar en brikke til Sognsvann Rundt Medsols og har deltatt der noen ganger. Problemet er at jeg har blitt så innmari sår i leggmusklatur etter å ha løpt i relativt høy tempo over en mils tid. Jeg har rett og slett sett ut som en klovn i dagene etter løpinga, og har ikke kunnet ta på meg joggesko igjen på 5-6 dager etter et løp. Dette ødelegger selvfølgelig for muskeltilvending fra sykkel til løp, og setter også kjepper i hjulene for sykkeltreningen.

Jeg tror jeg har funnet løsningen nå. I går løp jeg en halvmaratondistansen med «leggvarmere» fra 2xu på. Disse komprimerer og støtter musklaturen under løp. Teorien sier også at de skal hjelpe med restitusjonen om man for eksempel sover med dem på. Det gjorde ikke jeg, men det jeg derimot gjorde var å ise ned føtter, legger og delevis lårene med en gang etter de 21 kilometerne var gjennomført. Resultatet i dag er intet mindre enn forbløffende for meg. Null vondt! Null! Ikke antydning til treningsverk. Fantastisk! Selv om jeg i tillegg til halvmaratonen i går konkurrerte i Oslo Sykkelfestival på søndag, så heiv jeg meg til med bakkeintervaller med en gjeng fra Rye i dag. No problemo :-)

, , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer enda. Skriv en da!

Legg igjen en kommentar