Oslo Sykkelfestival 2010 – Video

Det har nesten blitt en tradisjon for meg å avslutte sykkelsesongens konkurranser med Oslo Sykkelfestival i september. I år var vi som startet i turrittet griseheldige med været. Norgescupen startet tidligere på dagen med skikkelig våt veibane og mange velt, mens vi som startet i turrittet kl 13.30 kunne nyte solskinn og helt tørre veier. Veibanen hadde rett og slett tørket opp på null komma niks takket være plenty (mot)vind :-)

Løypa i Oslo Sykkelfestival går i deler av VM-løypa fra -93, men dessverre så kutter arrangøren stadig løypene kortere, og prisen pr. mil begynner å bli stygghøy. I tillegg har arrangøren det med å stoppe rittet lenge før alle har kommet i mål! Det som fortsatt taler til rittets fordel er at vi faktisk sykler på veier stengt for biltrafikk i hovedstaden. Konge!

I år, som i fjor, har turrittet blitt så kort at eneste mulighet til å stikke i fra er opp selve bakken til Ekeberg, hvilket gjør at bare de beste bakkeklatrerne kan ha forhåpninger om å gjøre det skikkelig bra i dette rittet. Selv er jeg ikke av de raskeste oppover, så forventningene til rittet var bare å ha en fin dag på sykkelen, vrenge lungene opp bakken for å henge med så godt som mulig og heller grisekjøre litt nedover ved Sjømannsskolen :-)

Klok av erfaring stilte jeg meg opp på startstreken lenge før første rekke var full. Det er alltid en salig røre i dette rittet fram til Holtet, så en god startposisjon med over 400 syklister i kø bak meg hjelper på stressnivået ut fra start. I år så ble vi servert en heftig motvind, noe som gjør det enda mer kaotisk over Ekebergsletta ettersom det er lett å komme seg fram i feltet, men så stopper det opp i veggen av motvind.

Oslo Sykkelfestival

Ja, det svir…. Foto: Andreas Blaafladt

Allerede i første runde opp Ekeberg måtte jeg slippe tetfeltet. Eller jeg fant det fornuftig å slippe tetfeltet kan man vel si… Dette rittet byr alltids på anledning til oppkasttendenser ved et senere tidspunkt, så også i år, og det helt uten å krige i teten. Ingenting er som Oslo Sykkelfestival når det gjelder å minne en på om at det er på tide å se på kostholdet, og få bedret forholdet mellom vekt og effekt fram til neste sesong…

Rittet gjennom rundene var egentlig ganske oppskriftsmessig. Fram til Holtet i starten er det småkriging for å komme seg i front, mens de svakere rytterne som har stilt seg vel optimistisk langt fram ved startreken faller igjennom og blir små utfordringer i seg selv for oss andre. Det kjøres relativt raskt ned forbi sjømannskirka og fram til første gang opp bakken til Ekebergsletta. Her deler feltet seg i mange mindre felt, hvor det dannes et klart sterkere tetfelt som stikker i fra. Felt 2 kommer opp til toppen ikke langt bak tetfeltet, men klarer ikke å ta igjen teten fordi nesten alle rytterne har kjørt maks opp bakken og må hente seg inn igjen før det tråkkes til. Så går rundene tilnærmet likt ut rittet. Maks trykk opp bakken, rolig over Ekebergsletta, stor fart fra Holtet, noen prøver å stikke fra ned bakken ved Sjømannsskolen men klarer ikke å få med seg nok folk til å lage luke. Noen faller av feltene sine opp bakken, og blir fanget opp av nye felt. I siste runden prøver de fleste å spare seg fram til bakken, for så å trykke til maksimalt.

Jeg karret meg over målstreken som nr. 40 (av omlag 400 startende) på tiden 1.40.33. Selv om jeg gjerne skulle vært blant de 20 beste, så var vel dette omtrent som forventet. Hadde jeg satset 100%, så hadde jeg nok ikke kjørt med tunge høyprofils clincher-hjul, og heller ikke med videokamera. Men det var moro å suse ned bakken og få festet en time av rittet på film:

Oslo Sykkelfestival 2010 from mkj.no on Vimeo.

Resultater for Oslo Sykkelfestival finner du her.

, , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer enda. Skriv en da!

Legg igjen en kommentar