Oslo Maraton 2011 – Forberedelser – Video

Ja, da er tiden straks her. Oslo Maraton 2011! Oslo Maraton er ett av mine hovedmål for sesongen, men oppkjøringen har dessverre ikke vært helt optimal, noe jeg kommer inn på i videoen under :-)

 

Oslo Maraton 2010Som sagt… I fjor gikk det slettes ikke særlig bra under Oslo Maraton. Sluttiden ble 3.56.20. Jeg var rett og slett ikke godt nok forberedt på hvor tungt et maraton egentlig er, og jeg var en rimelig fersk løper. Ut fra tidene mine på 10-kilometern, så trodde jeg at jeg skulle klare å komme i mål på 3.15, og fulgte dermed haren for den sluttiden. Så enkelt er det ikke. Man kan IKKE bare firedoblet 10-kilometertiden og slenge på noen minutter. Et maraton er noe helt annet. Grafen avslører da også at ved 26 kilometer møtte jeg veggen. Og den var både høy og bred!

I år skal jeg ikke gå i samme fellen. Selv om ben og form langt fra er optimal, så skal jeg ikke møte den veggen igjen. I år er jeg bedre forberedt. Jeg er nå helt klart en bedre løper. I tillegg har jeg erfaring fra fjoråret, lange treningsturer + årets utgave av Nordmarkstravern. Som nevnt i videon kommer jeg til å løpe med pace på øret i form av Runkeeper. Jeg har enda ikke brukt denne telefonappen under konkurranse, men under trening har det blitt en kjempevenn å ha på øret. Appen bruker gps for å holde styr på fart og distanse. Man kan stille inn hvilken informasjon man vil ha på øret og når. Jeg har satt opp min til å for hver kilometer gi meg totaldistanse, totaltid og snitthastighet i minutt pr. kilometer. Ja, jeg vet det er skikkelig «uproft» å løpe med telefon, men pytt. Jeg kjenner meg selv, og vet at å holde igjen i starten blir veldig hardt. Runkeeper kommer til å gi meg klar beskjed om hvor fort det går. Dessuten skal jeg ha musikk på øret samtidig. Så nå er det bare om å gjøre å lage en spilleliste som starter rolig og fløyelsmykt og ender i hard rock eller hard dance ;-) Det er kun en ting som kan ødelegge denne planen om å ha lyd på øret, nemlig yr.no med sine medsammensvorne værguder. Men så langt ser det helt perfekt ut. Rundt 13 grader, overskyet og opphold. Det kan ikke bli bedre løpevær enn det!

Oslo Maraton yr.no

I videoen over nevnte jeg shin splints. Det er heldigvis ikke alle som kommer borti det, men i alle fall. Dette er shin splints:

 

, , , , , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer enda. Skriv en da!

Legg igjen en kommentar