Oida, jeg skal visst løpe NM 100 KM om en uke!

NM-Track-100kDet har vært lenge siden siste konkurranse. Selv om det ikke er så alt for lenge til Ecotrail, begynte jeg å kikke litt gjennom terminlista for i år. Hmm… NM 100 km går av stabelen 3 uker før Ecotrail. Det hadde vært midt i blinken. Ecotrail kommer tidlig for meg i sesongen, og jeg trenger å få «blåst litt sot av pluggene».

Men NM 100 km går i Kristiansand, og jeg bor i Bø i Vesterålen. Det er to steder som ligger rimelig langt fra hverandre, noe som resulterer i at det går mye tid og penger for å komme seg dit. Jeg hadde allerede fått nyss om at løpekompis, Thomas Stordalen, hadde meldt seg på NM 100 km etter han måtte droppe TEC200 denne gangen. Jeg chatta litt med han på Facebook, og fikk bare mer og mer lyst til å delta. 100 km er en helt ny distanse for meg, så det hadde vært artig å få prøvd ut.


Calanus oil D-vitamin

Calanus Oil er en svært interessant olje for oss som driver utholdenhetsidrett!


Jeg tok kontakt med Henrik hos min sponsor, Calanus, og luftet tanken om dette løpet. Til min store glede syns Henrik at dette var en glimrende idé, og selskapet støtter opp om min deltakelse i dette mesterskapet. Så da blir det slik. Jeg stiller i mitt første 100 km-NM. Om 1 uke! Har jeg egentlig noe der å gjøre?

Okei, så hva nå? Altså, én uke er ikke nok til på noen slags måte toppe formen, gå ned i vekt på en forsvarlig måte eller så mye annet hokus pokus. Jeg har aldri løpt akkurat denne distansen, så jeg aner egentlig ikke hva taktikken bør være heller. Jeg er ikke spesielt rask, men ganske så utholdende og seig. Jeg tror likevel at 100 km er litt for kort til at jeg skal kunne hevde meg helt i toppen. Særlig uten å være helt i toppform. VM-kravet er 7.30 eller under, men Norge har veldig mange raske på denne distansen, så for å være aktuell for uttak må man nok ned under 7.20. På 100 km! Det er nok ikke aktuelt denne gangen.


Testing av løpeklær

Muligens noe som dette jeg kommer til å se ut under NM. Været bestemmer.


Været i Bø i dag var omtrent slik det er meldt neste helg i Kristiansand, så da slo jeg sammen siste langtur før løpet med en bekledningstest. Jeg kjente også litt på formen. Løp først rolig og behersket i 5 km, så 15 km rett under terskel, før jeg roet ned og la meg rundt VM-kravfart i 5-6 kilometer før nedjogg. Til sammen 29 km med en snitthastighet på 4.28/km. Jeg tror kanskje det blir litt for fort å holde dette snittet om en uke gjennom 100 km. Man skal være rimelig flink til å få ned nok næring og væske, samt ha et meget godt næringsopptak for å holde en slik fart gjennom løpet. Men igjen, taktikken er ikke helt satt enda.

En ting er i alle fall sikkert. Det blir Hoka Clifton på føttene.Her er runden jeg tok i dag. 100% asfalt og ikke all verden av høydemeter. Ikke helt ulikt hva jeg tror kommer til å vente meg i Kristiansand. Løypa går langs havet og veksler mellom grus og asfalt. Jeg gleder meg stort til å få testet denne distansen. Dette løpet skal bli stas!

Havregrøt

Viktig å fylle etter med næring etter en hurtig langtur


Ligge med beina høyt

Og heller ikke så dumt å ligge med beina høyt iført kompresjonstights :-)

, , , , , ,

2 Responses to Oida, jeg skal visst løpe NM 100 KM om en uke!

  1. Olav Engen 26/04/2015 at 1:15 #

    Dette er spennende, Marius. Dette er jo rene sprinten i forhold til løpene på Bislett. Lykke til, med klaff kan det bli medalje selv om det er noen andre hardinger med der!

  2. Marius Jørgensen 26/04/2015 at 8:40 #

    Takk, Olav! Jeg ser startlista allerede nå har navn på flere karer som er raskere enn meg. I alle fall på maraton. Jeg skal være heldig om jeg klarer å treffe med utgangshastigheten i mitt først 100 km-løp. Jeg syns det er vanskelig nok på Bislett ;-) Men vi får se. Jeg har i alle fall som mål å være utslitt over målstreken!

Legg igjen en kommentar