Forberedelser til NM i 24-timers ultramaraton

Jeg har vært rimelig sløv med å oppdatere bloggen de siste to årene, og har vel faktisk ikke nevnt at jeg klarte å kjempe meg til en bronsemedalje i 24-timers ultramaraton under NM i 2012, samt seier i klassen.

Fjorårets resultat må jeg si var mildt sagt overraskende, og ikke minst gledelig. Samtidig gir deg meg noe å forsvare nå om 14 dager, når det drar seg til igjen. Starten går 30. november på Bisletts innendørsbane, og denne gang stiller hele landslaget i 24-timers. Det blir med andre ord rimelig tøft å hevde seg. Jeg skal forsøke å holde hodet kaldt og konsentrere meg om meg selv. Jeg har bare løpt ultra i litt over 2 år, men skal sikte meg inn mot b-kravet til VM. Det er 220 kilometer, om ikke noe har blitt forandret siden i fjor der. I 2012 løp jeg 211 km, så det er en viss mulighet for at jeg kan klare det med full klaff.

I fjor stemte omtrent alt. Det eneste egentlige problemet som oppsto var at jeg gikk skikkelig næringstom de siste timene, og farten falt mye mot slutten. Så fokus i år blir å gjøre alt som i fjor, men bli flinkere til å trykke i meg næring. Ellers blir det spennende å se hvordan kroppen kommer til å fungere denne gang. At jeg er en sterkere, raskere og bedre løper enn i fjor generelt sett hersker det ingen tvil om, men utholdenheten er jeg usikker på.

Hoka One One Stinson Tarmac

Hoka One One Stinson Tarmac

I år, som i fjor, er jeg så heldig at jeg får min samboer, Line, som support. Det betyr utrolig mye å ha hjelp til sokkebytter, næringsplanlegging, plastring og alt som måtte ellers oppstå. Også presser jeg meg jo helt klart hardere når dama ser på ;-) Ellers så begynner jeg å få klart klær, utstyr, mat og plasterbeholdning. Det kommer til å gå i Nike løpesokker, 2XU elite tights og Hoka løpesko. I fjor løp jeg i Bondi B, mens jeg i år skal prøve meg i Hoka Stinson Tarmac. Jeg fikk disse levert i dag, og det er kanskje en aldri så liten sjanse å ta, siden jeg aldri har løpt i den skomodellen før. I morra er det rullesykling som står på programmet, men jeg gleder meg veldig til å begynne å løpe disse skoene inn fra søndagen av. For sikkerhetsskyld tar jeg med meg noen slitte Bondi B som backup.

Under selve løpet så blir det live update av kilometer, og sannsyligvis blir det også live tv-overføring. Jeg tenker uansett at Line kommer til å oppdatere Facebooksiden min med ymse utover. Det kan også være et tips å følge med på Facebooksiden til Bislett 24 hour indoor challange.

, , , , , , ,

Ingen kommentarer enda. Skriv en da!

Legg igjen en kommentar