Enebakk Rundt 2011 – Rye-Tempoen

Da var sesongens første sykkelritt med Rye-Tempoen unnagjort. Som vanlig var det Enebakk Rundt som skulle være rammen rundt første statussjekk på både meg selv og resten av laget.

I motsetning til forrige år, var værgudene mer på vår side denne gang. Opphold og cirka 10 grader. Vi ble heller ikke plaget med nevneverdig vind.

Vi var veldig spente på hvordan dette ville gå. På forhånd hadde vi bestemt oss for at 15-timern til Rye (gruppen som har som mål å kjøre Den Store Styrkeprøven på under 15 timer) skulle moses, koste hva det koste ville! 15-timern hadde i forkant av rittet uttalt at de var så godt som sikre på å klå oss i år. Vi var litt usikre på hva vi kunne få til, da særlig i og med at vi stilte med kun 21 mann og manglet både kapteinen og lagleder, i tillegg til flere sterke lagmedlemmer i dette rittet.

Et annet moment var Rye XP; Ryes, og såvidt jeg vet, Norges mestvinnende rene amatørklubblag. Disse startet bare noen meter før oss, og vi ønsket å benytte anledningen til å måle styrkeforholdet. Dessverre klusset vi det litt til i starten, godt hjulpet av en funksjonær som fant ut at han skulle krysse startstreken samtidig som oss. Vi kom dermed litt bakpå i forhold til XP, og brukte nok i overkant med energi på å prøve å hente de inn igjen så fort som mulig. Resultatet var nok at bena til de fleste ble syresatt allerede ut fra start. Lang historie kort: De slo oss. Denne gang ;-)

Når det gjelder 15-timern, så satt vi disse ganske raskt på plass. Vi opparbeidet oss hurtig en stor avstand. Vi kunne ha gått på en smell i forhold til dem da det viste seg at de fikk heng på HTC/Team X (som satt ny løyperekord), som nesten trakk dem helt opp til oss igjen. På et tidspunkt var vårt relativt store forsprang sunket til bare 20 sekunder igjen, men vi klarte å distansere dem på nytt, og endte rundt minuttet foran i mål. Min nettotid ble 1.56.47, og jeg antar at lagtiden vår ble noe rundt der også. Det gir 41.10 i snitthastighet. Tiden er både personlig rekord for meg, og soleklar rekord for laget. Deilig!

 

 

Rye-Tempoen virker både jevnere og sterkere som helhet i år. Det var mye flott sykling og det meste fungerte veldig bra. Nå skal vi sette oss ned å se gjennom rittet på film, og finpusse det som finpusses kan.

Bilder: Her, her og her.

Rye-Tempoen: Kan det bli mer ryddig og pent? 21 mann i perfekt formasjon. Jeg er nr. 3 i høyre rekke.

Rye-Tempoen i Enebakk Rundt 2011
Foto: Kona til Morten Jensen :-)
 
Følg Rye-Tempoen på Facebook!

, , , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer enda. Skriv en da!

Legg igjen en kommentar