Bislett 24-timers 2011 – Dagen før

Dem har itj sjans! Det e så lett! Barnemaraton! Ok, ok.. Er kanskje litt drøyt cocky nå, men hva skal man gjøre? Det er om å gjøre å bygge opp selvtilliten før noe sånt som Bislett 24-timers, og da egner diverse sitater fra Petter Northug seg bra som repetative mantraer :D

Jammen har tiden gått fort! I morra klokken 10 går starten på Bislett 24-timers. Jepp, jepp. Det er akkurat hva det høres ut som; Et løp på historiske Bislett Stadion som varer i 24 timer. Jeg skal altså komme i mål klokken 10 på søndags formiddag. Sånn i teorien i alle fall…

Om du er en av dem som vet hvem jeg er, så lurer du kanskje på hvorfor i all verden jeg skal være med på noe sånt? Holder ikke maraton i massevis for en syklist liksom? Vel.. Det har med utfordringen å gjøre. Det er bare FOR SPRØTT! Og noe de fleste sannsynligvis aldri vil prøve seg på. Så det ligger der. Prøve å gjøre det umulige mulig. Se hvor langt man kan holde det gående. Hva kroppen og psyken tåler. Ikke være sikker på å komme til mål eller gjennom natten i det hele tatt. En skikkelig utfordring med andre ord! Sånn i ettertid, etter at jeg allerede hadde meldt meg på, så er det jo ikke fritt for at jeg lurer på om det ikke snart er på tide å oppsøke psykolog. En haug med spørsmål dukket også opp i hodet mitt om selve gjennomføringen av en slik konkurranse. Det lengste jeg noensinne har konkurrert tidligere er jo liksom 8 timer. Og det er inkludert oppvarming, PÅ SYKKEL! Såeh.. Vel. Google is your friend. Jeg fant blant annet en artig video fra konkurransen i fjor:

Okei, så var jo den videoen ganske morsom da. Men særlig oppløftene var den vel strengt tatt ikke. Det her er altså en eksproff i sykling, gutta bak Heltefabrikken og triatleter som har vært med på flust av Iron Mans. Denne gjengen er vant til å konkurrere i 10 timer+. Og INGEN av dem holdt i 24 timer. Ingen! Lillehagen klarte riktignok minstekravet for å få finisherskjorta selv om han gav seg noen timer for tidlig, men altså. Hmm.. Vel, fant et par av disse igjen på startlista i år, så det blir jo i alle fall gøy å SLÅ DEM LANGT NED I JOGGESKOA i alle fall(Northugsholdningen begynner å sitte ;-)).

Vel, vel.. Jeg trengte mer info. Kondis.no er et glimrende nettsted for folk som løper. Jeg registrere meg på forumet, stilte noen spørsmål, og jammen fikk jeg ikke svar også. I tillegg klarte jeg å få til en løpetur sammen et knippe superduperultraløpere, inkludert begge Norgesrekordholderne på 24-timers. Et kupp av en treningsrunde! Jeg tror jeg omtrent masa hull i hodet på Frants Mohr, men også de andre i følget denne dagen ble pent nødt å svare på min «spørreundersøkelse».

Ultraløp
(Skjermdump fra DN.no. Hele artikkelen kan du lese her)

Akkurat nå driver jeg å pakker ned det jeg tror jeg behøver å ha med til start. Jeg aner egentlig ikke. 24 timer er lenge. Faktisk nesten dobbelt så lenge som jeg har tenkt å bruke på Trondheim-Oslo på sykkel til sommeren. Pakklista mi ser i alle fall slik ut:

NÆRING:
2 x 1.5 liter Farris
3 x  Naturdiet smoothies
6 x YT restitusjonsdrikk
1 Pakke Tapini salte kjeks
5 Nærings/proteinbarer fra Proteinfabrikken
2 x Kalde og stekte kyllingbryst, oppskåret
1 Kald oppjazza ferskpizza i skiver
1 Flaske sitronsaft (er ikke helt sikker på hvorfor)
1 eske med ekstra sterke råmelktabletter med blåbær (Vet ikke.. Virket som en god idé da jeg kjøpte dem)
6 x ZMA-piller for akutt tilskudd av krampehjelp
3 x Døgndose av Vital Greens (sammensatt, naturlig kosttilskudd)
5 x Bananer
2 x Maxim gel med Guarana (koffein)
1 Eske Dekadin halsdrops (sikkert smart..)

ANNET:
1 Par Nike LunarGlide+ 3 i halvannet for stor størrelse (plass til hovne føtter, gnagsårplaster ++)
1 Par godt innløpte/utslitte Asics (om bena roper etter variasjon etterhvert)
1 Boks Vaselin (om noe skulle gnage for ille…)
1 Pakke Norgesplaster
2 x Sportstape
1 x Saks
3 x Pakke Compeed gnagsårplaster (ulike varianter)
1 x Natusan Baby repair cream
1 Par 2XU leg calf guards (løse kompresjonslegger)
1 Par 2XU kompresjonstighs
1 Ryesinglet
1 Løpe T-skjorte (Nike)
1 Par løse ermer
1 Tynn lye, type Bjørn Dæhli
1 Ulltrøye (om det blir kaldt når man blir trøtt om natta)
1 Par gnagsårsokker (doble)
1 Buff
1 Par tynn hansker
1 Ekstra underbukse (ikke godt å si hva som kan skje i løpet at en 24-timers løpekonkurranse…)
2 Par Reserveløpesokker
1 Tube smertestillende gel
1 Handkle
1 Shorts (om det skulle bli innmari varmt å løpe)
1 Liten drikkeflaske
1 Stor drikkeflaske
4 x Plastkrus
4 x Servietter
1 Gaffel
1 Shaker

Selv om det er plenty på denne listen allerede, så ser det kanskje ut til å mangle noe. Når man forventer å brenne 15.000 kcal+, så blir det snaut med næring på den listen. Men her kommer det geniale! Ultraløparrangører er visst ikke som andre konkurransearrangører. Makan til service det er lagt opp til har jeg ikke sett eller hørt maken til. Sportsdrikke (WinForce – YEAH!), brus, kaffe, te, snacks, brødmat og mer står framme til enhver tid. I tillegg får vi 5 varme måltider i løpet av dette døgnet, hvor da måltidet ved midnatt blir høydepuktet for egen del: Wraps med kjøttdeig, ost, salsa og guacamole. Jeg skal i alle fall lett holde til midnatt! Det er ikke for ingenting dette løpet går under navnet «Norges lengste julebord» :D På toppen av det hele har arrangør lovet å skaffe til veie hva enn vi måtte trenge underveis om det fins i nærmiljøet.

Heming Leira holder speakertjenesten i gang i rundt 26 sammenhengende timer, hvilket omtrent må være en like stor prestasjon som de som klarer å gjennomføre dette crazyløpet. Han har også det opplegget. Det blir 2 live videooverføringer, live oppdatering av resultater gjennom døgnet og Google Hangout for fans, familie, heiagjenger og nysgjerrige. Det blir høytalere rundt hele banen (som ligger i kjelleren under tribunene), så vi som skal delta har fått sende inn ønskelåter til og med. Service! Nå fikk jeg et forslag fra kompis og kollega Lasse Marthinussen om «Never ending story» med Limahl, men jeg tipper det hadde blitt dårlig stemning om den kom etter 15-20 timer :D Haha.. Nei, jeg går for blant annet Once around the block, Running free, Just around the corner, Burning Heart og den stilen i stedenfor. Spillelisten min er lagt opp med jevnt over musikk med roligere tempo enn hva som var tilfellet for Oslo Marathon.

Gleder jeg meg? Javisst gjør jeg det! Dette er noe helt nytt for meg, så det blir skikkelig spennende. 3 klubbkamerater fra Sportsklubben Rye skal også starte foruten meg selv. I tillegg til at halve startfeltet er utlendinger, så er så godt som hele Norgeseliten på plass og skal knive om seieren på herresiden -Og jeg er mer enn ringside! Vel, vel… På tide å få i seg en god middag med laks og godsaker, for så å få seg en skikkelig god natts søvn. Stikk gjerne innom stadion i løpet av natta om du skulle snuble forbi på vei hjem fra byen eller noe ;-)

Video streaming by Ustream

Bislett stadion(Bilde: Kondis.no)

, , , , , , , , , ,

3 Responses to Bislett 24-timers 2011 – Dagen før

 1. Martin 10/02/2012 at 23:54 #

  Hva skal du kalle neste innlegg? «Bislett 24 timers- året etter!»?

  Hvor lenge skal vi vente på oppdateringen! ;-)

  Vi sees!

 2. Marius 11/02/2012 at 15:58 #

  Haha! Ja, jeg har vært veldig sløv og ikke fått oppdatert bloggen. Har hatt mye å gjøre gitt, men noe nytt kommer snart. Promise ;-)

  Jeg løp 151 kilometer og slo de jeg skulle, så er fornøyd. Det var innmari tungt den siste halvdelen. Svært mange som gav seg..

 3. Martin 14/02/2012 at 9:20 #

  wow – imponerende! :) Selv har jeg aldri løpt lengre enn halvmaraton (som jeg gjorde nå i romjulen) – så 151km virker uendelig langt.. Takk for info om 50k på Bislett – det hadde vært gøy, men tror ikke jeg helt er forberedt til slike ultradistanser enda!

Legg igjen en kommentar